Nieuws

Wij kijken uit naar De Nacht van de Geschiedenis 2019
close

Welkom op de site met alle historische activiteiten die plaatsvinden op dinsdagavond 19 maart 2019 onder de noemer De Nacht van de Geschiedenis. Op dit moment zijn onze vrijwilligers volop bezig om hun historische activiteiten te programmeren. Keer dus binnenkort eens terug om te kijken wat er in maart precies op het programma staat. 

Antleron

De schilder van de zoekende mens
close

Na het barokjaar met focus op Rubens richten we dit jaar de schijnwerpers op Pieter Bruegel, die in september 450 jaar geleden zal zijn overleden. Verschillende Davidsfonds afdelingen zullen tijdens De Nacht van de Geschiedenis aandacht schenken aan de Vlaamse Meester en ook bij Davidsfonds Academie lopen er cursussen over de schilder. Daarom sprak journaliste Katrien Steyaert in ons magazine van december 2018 met Manfred Sellink, directeur van het KMSKA in Antwerpen én Bruegelexpert.

Lees nu het volledige artikel op onze blog.

Antleron

Activiteiten met een ander thema of een andere datum
close

Een aantal Davidsfonds afdelingen organiseert op dinsdag 19 maart een historische activiteit over een ander thema dan 'meesterschap'. Hieronder vind je binnenkort een overzicht, alfabetisch gesorteerd op afdelingsnaam.
Daaronder vind je historische activiteiten over 'meesterschap' die plaatsvinden op een andere datum. Ook andere organisaties doen soms mee met De Nacht van de Geschiedenis. Ook die activiteiten vind je op deze pagina.


  • Ander thema:


  • Andere datum:

Andere organisatie:Antleron


BOEKENTIPS VOOR DE NACHT


Ontdek ze hier

OVER DAVIDSFONDS


Lees meer

KORTING OP AL ONZE ACTIVITEITEN?


Vraag de Davidsfonds cultuurkaart aan

INTERESSE IN ONZE ANDERE ACTIVITEITEN?


Ontdek ze hier!

Ontdek ze hier!

Deel je tips voor boeiende historische verhalen over ‘nieuwe buren’ via #nvdg20

Volg ons